Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Пампорово

Прочетете повече за Пампорово и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Пампорово Пампорово е ски курорт, разположен във вътрешността на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка. Намира се на около 230 км от София, 85 км от Пловдив, 15 км от Смолян и на 10 км от Чепеларе.

Климатът в района на Пампорово се отличава с мека зима, в която има над 100 слънчеви дни. Курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България!

Основният туристически поток е през зимните месеци, тъй като курортът предлага добре поддържани ски- писти с различна степен на трудност: от зелени (подходящи за начинаещи скиори) до черни – истинско предизвикателство за професионалистите. Общата им дължина е 37 км. Почти всички ски-писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1926 м до 1400 м. Туристическият сезон започва през месец декември и продължава почти до края на април.
На територията на комплекса се намира и Fun Park- Пампорово. В момента в парка са изградени разнообразни уреди и скокове, като в долната му част е и единствения Half Pipe в Югоизточна Европа, който в момента е с 3,8м височина на стените и дължина от 112м.

Връх Снежанка e част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз (печатът се поставя в хижа “Студенец”). На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед.


Упътване до Пампорово
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Пампорово
Снимки от Пампорово
Снимка 1 от Пампорово Снимка 2 от Пампорово Снимка 3 от Пампорово Снимка 4 от Пампорово Снимка 5 от Пампорово Снимка 6 от Пампорово Снимка 7 от Пампорово

Предложения за настаняване в Пампорово
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Пампорово.
Снимка Маунтин Лодж
Маунтин Лодж
Пампорово, Цени от 151 лв.
Снимка Форест Нук
Форест Нук
Пампорово, Цени от 164 лв.
Снимка Невада
Невада
Пампорово, Цени от 70 лв.
Снимка Екстрийм
Екстрийм
Пампорово, Цени от 70 лв.