Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Ахтопол

Прочетете повече за Ахтопол и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Ахтопол Ахтопол е разположен на скалист полуостров на брега на Черно море и в подножието на планината Странджа, на 87 км южно от Бургас. Намира се на 14 км южно от Царево и на 5 км северно от устието на река Велека. Местността попада в територията на Природен парк Странджа.

На мястото на днешния град Ахтопол са съществували селища още от новокаменната епоха, а през желязната епоха районът е населяван от тракийското племе тини. Като град е основан около 430 г. пр.н.е. от гръцки колонисти от Атина и се превръща в търговско средище, като в него се секат монети. След варварските нашествия от 5-7 век градът е възстановен от византийския военачалник Агатон, който го нарича Агатопол.

В близост до Ахтопол се намира село Кости, където всяко лято се провежда панаир. На него се играят характерните за селото /както и за Бродилово/ нестинарски танци, запазени от дълбока древност.

На 3 км северна посока се намира село Варвара. То едно от любимите места на гмуркачите, заради подводните кухини и рифовете от миди и рапани.

На 6 км. южно от Ахтопол са разположени с. Синеморец и местността Бутамя, известни с прекрасния си плаж и кристална вода . Там се намира устието на река Велека, където могат да се видят защитените от Червената книга на България водни лилии и блатно кокиче.

Обявен за защитена местност, плажът на Силистар разкрива пред посетителите си невероятен изглед към морето, огледално гладка и бистра вода и златист пясък. По дюните и скалите гнездят редки и защитени птици, а на плажа расте пясъчна лилия.


Упътване до Ахтопол
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Ахтопол
Снимки от Ахтопол
Снимка 1 от Ахтопол Снимка 2 от Ахтопол Снимка 3 от Ахтопол Снимка 4 от Ахтопол Снимка 5 от Ахтопол Снимка 6 от Ахтопол

Предложения за настаняване в Ахтопол
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Ахтопол.
Снимка Ескада бийч
Ескада бийч
Ахтопол, Цени от 73 лв.
Разгледайте и други наши предложения за настаняване извън региона на Ахтопол.
Снимка Виа Траяна
Виа Траяна
Беклемето, Цени от 58 лв.