Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Ахтопол

Прочетете повече за Ахтопол и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Ахтопол Ахтопол е разположен на скалист полуостров на брега на Черно море и в подножието на планината Странджа, на 87 км южно от Бургас. Намира се на 14 км южно от Царево и на 5 км северно от устието на река Велека. Местността попада в територията на Природен парк Странджа.

На мястото на днешния град Ахтопол са съществували селища още от новокаменната епоха, а през желязната епоха районът е населяван от тракийското племе тини. Като град е основан около 430 г. пр.н.е. от гръцки колонисти от Атина и се превръща в търговско средище, като в него се секат монети. След варварските нашествия от 5-7 век градът е възстановен от византийския военачалник Агатон, който го нарича Агатопол.

В близост до Ахтопол се намира село Кости, където всяко лято се провежда панаир. На него се играят характерните за селото /както и за Бродилово/ нестинарски танци, запазени от дълбока древност.

На 3 км северна посока се намира село Варвара. То едно от любимите места на гмуркачите, заради подводните кухини и рифовете от миди и рапани.

На 6 км. южно от Ахтопол са разположени с. Синеморец и местността Бутамя, известни с прекрасния си плаж и кристална вода . Там се намира устието на река Велека, където могат да се видят защитените от Червената книга на България водни лилии и блатно кокиче.

Обявен за защитена местност, плажът на Силистар разкрива пред посетителите си невероятен изглед към морето, огледално гладка и бистра вода и златист пясък. По дюните и скалите гнездят редки и защитени птици, а на плажа расте пясъчна лилия.


Упътване до Ахтопол
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Ахтопол
Снимки от Ахтопол
Снимка 1 от Ахтопол Снимка 2 от Ахтопол Снимка 3 от Ахтопол Снимка 4 от Ахтопол Снимка 5 от Ахтопол Снимка 6 от Ахтопол

Предложения за настаняване в Ахтопол
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Ахтопол.
Снимка Ескада бийч
Ескада бийч
Ахтопол, Цени от 84 лв.
Разгледайте и други наши предложения за настаняване извън региона на Ахтопол.
Снимка Калина Палас
Калина Палас
Трявна, Цени от 710 лв.
Снимка Вемара Клуб Хотел
Вемара Клуб Хотел
Бяла, Цени от 67 лв.