Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Белоградчик

Прочетете повече за Белоградчик и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Белоградчик Белоградчик е град в северозападна България и се намира в област Видин. Разположен е на около160 км северозападно от София, на 66 км от Монтана и на 52 км от Видин. Той е вторият по големина град в областта след Видин.

Белоградчик е известна туристическа дестинация в България и предлага възможности за излетен, пещерен и конгресен туризъм, алпинизъм, лов и риболов, спорт и астрономически наблюдения.

Разположен на двата планински масива Ведерник и Венеца, града е заобиколен от Белоградчишките скали. Те се разпростират на приблизително 30 км дължина, около 3 до 5 км ширина и до 200 м височина. Тази природна забележителност впечатлява не само със своята възраст от над 230 млн. години, но и с десетките легенди за причудливите природни форми, като Мадоната, Монасите, Конникът, Ученичката, Дервишът, Мечката, Адам и Ева, Хайдут Велко, Замъкът, Кукувицата, Гъбите, Лъвът, Камилата, Тракийската богиня Бендида, Орфей и Вкаменената сватба, и др. Включени са в списъка на Стоте национални туристически обекта на БТС.

Други забележителности

• Крепостта Калето
• Астрономическата обсерватория (построена през 1961г., това е една от двете обсерватории на Института по астрономия, заедно с Роженската)
• Исторически музей
• Природонаучен музей
• Художествена галерия
• Пещерата Магура


Упътване до Белоградчик
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Белоградчик
Снимки от Белоградчик
Снимка 1 от Белоградчик Снимка 2 от Белоградчик Снимка 3 от Белоградчик Снимка 4 от Белоградчик Снимка 5 от Белоградчик Снимка 6 от Белоградчик Снимка 7 от Белоградчик

Предложения за настаняване в Белоградчик
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Белоградчик.
Снимка Скалите
Скалите
Белоградчик, Цени от 96 лв.
Разгледайте и други наши предложения за настаняване извън региона на Белоградчик.
Снимка Невада
Невада
Пампорово, Цени от 85 лв.