Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Белоградчик

Прочетете повече за Белоградчик и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Белоградчик Белоградчик е град в северозападна България и се намира в област Видин. Разположен е на около160 км северозападно от София, на 66 км от Монтана и на 52 км от Видин. Той е вторият по големина град в областта след Видин.

Белоградчик е известна туристическа дестинация в България и предлага възможности за излетен, пещерен и конгресен туризъм, алпинизъм, лов и риболов, спорт и астрономически наблюдения.

Разположен на двата планински масива Ведерник и Венеца, града е заобиколен от Белоградчишките скали. Те се разпростират на приблизително 30 км дължина, около 3 до 5 км ширина и до 200 м височина. Тази природна забележителност впечатлява не само със своята възраст от над 230 млн. години, но и с десетките легенди за причудливите природни форми, като Мадоната, Монасите, Конникът, Ученичката, Дервишът, Мечката, Адам и Ева, Хайдут Велко, Замъкът, Кукувицата, Гъбите, Лъвът, Камилата, Тракийската богиня Бендида, Орфей и Вкаменената сватба, и др. Включени са в списъка на Стоте национални туристически обекта на БТС.

Други забележителности

• Крепостта Калето
• Астрономическата обсерватория (построена през 1961г., това е една от двете обсерватории на Института по астрономия, заедно с Роженската)
• Исторически музей
• Природонаучен музей
• Художествена галерия
• Пещерата Магура


Упътване до Белоградчик
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Белоградчик
Снимки от Белоградчик
Снимка 1 от Белоградчик Снимка 2 от Белоградчик Снимка 3 от Белоградчик Снимка 4 от Белоградчик Снимка 5 от Белоградчик Снимка 6 от Белоградчик Снимка 7 от Белоградчик

Предложения за настаняване в Белоградчик
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Белоградчик.
Снимка Скалите
Скалите
Белоградчик, Цени от 134 лв.
Разгледайте и други наши предложения за настаняване извън региона на Белоградчик.
Снимка Гренада
Гренада
Слънчев бряг, Цени от 175 лв.
Снимка Казабланка
Казабланка
Обзор, Цени от 82 лв.
Снимка СПА Хотел Ерма
СПА Хотел Ерма
Трън, Цени от 38 лв.