Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Поморие

Прочетете повече за Поморие и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Поморие Поморие е малък черноморски град, очароващ със своята непринудена и романтична атмосфера, прочут с лечебната кал на Поморийското Солено езеро и ароматните вина, които се произвеждат в този регион. Градът е основан през IV в. пр. н. е. край соленото езеро, наричано още от древните траки “свещено” заради лечебните му свойства. Напоследък Поморие се обособява като притегателен център за целогодишен балнеологичен, спа и уелнес туризъм.

Природа

Плажът е дълъг около 5 км, със средна широчина 30 м. Покрит е с тъмен пясък, поради което силно поглъща слънчевите лъчи, което благоприятства по-бързото придобиване на слънчев загар. Цветът му се дължи на по-голямото съдържание на желязо и манган. Бавното изстиване на морската вода обуславя топла и продължителна есен. Зимата е мека, а снеговалежите са минимални. Тези климатични показатели позволят използването на курорта от ранна пролет до късна есен за слънцелечение и морелечение. Курортът е известен от дълбока древност - за това свидетелстват редица археологически находки. Лиманната кал, с която се слави, е използвана за лечение и възстановяване през всички епохи от Древността до наши дни. Тя е богата на водород, магнезий, хлор, калций, натрий и сулфати. Лечебните качества на минералните води на територията на Община Поморие също са били познати от Древността. По-голяма част от тях са извиращи от голяма дълбочина, което гарантира чистотата им.

Забележителности

Близостта на Поморие с други две древни селища, паметници на културата като Несебър и Созопол предоставят на гостите му възможността да се докоснат до Античността, както и да открият атракциите на тези неповторими туристически центрове. Любителите на динамиката и съвременния пулс на живот могат да намерят своя “ритъм” в най-посещаваният български Черноморски курорт - Слънчев бряг.


Упътване до Поморие
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Поморие
Снимки от Поморие
Снимка 1 от Поморие Снимка 2 от Поморие Снимка 3 от Поморие Снимка 4 от Поморие Снимка 5 от Поморие Снимка 6 от Поморие

Предложения за настаняване в Поморие
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Поморие.
Снимка Съни Бей
Съни Бей
Поморие, Цени от 72 лв.