Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Созопол

Прочетете повече за Созопол и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Созопол Созопол е очарователен и модерен морски курорт, чудесен за почивка в България. Древна история, която е оставила отпечатъка си, комбинирана с удобствата на популярно кътче за отдих характеризира морския курорт Созопол. Той е един от най-бързо развиващите се курорти, който едновременно с това е запазил автентичния си вид и спокойна атмосфера. Созопол е един от най-завършените морски курорти в България, тъй като е уникалнa смесица от древност и съвременност. Архитектурата на курорта умело осигурява плавен прилив от Стария към Новия град. Разкош и изящество привличат много туристи от целия свят към Созопол-отличен избор за една вълнуваща лятна почивка в България. Десетките ресторантчета, разположени на морския бряг, кафенета в Старата част на Созопол и шумни дискотеки в Новия град удовлетворяват и най-изтънчения вкус. Китни ресторантчета, предлагащи морски деликатеси, са разположени близо до величествените стръмни Созополски скали. Височината предлага чудесни гледки към трите острова - Св. Иван, Св. Петър и Св. Кирил. Магазинчета изкушават туриста с автентични български произведения на изкуството, плетива, бродерии, портрети и симпатични макетчета на чаровния Созопол. Безспорно Новата част на Созопол е доста осъвременена и ето защо по-младите туристи я предпочитат-луксозни хотели, оборудвани с всичко нужно за пълноценна почивка и множество плажни барове и дискотеки, осигуряващи нощни забавления.

Днес Созопол е голям курорт по Българското южно крайбрежие, който е магнит за летуващите, поради своето особено очарование, девствени плажове, спокойствие, разнообразие от възможности за забавления, и не на последно място на романтичната атмосфера, която само Стария град на Созопол могат да създадат. Созопол е известен сред туристите не само с чудните си плажове, но и богат културен живот. Созопол е домакин на Арт Фестивал, Аполония, който привлича с разнообразната си програма хиляди туристи всяко лято. Талантливи изпълнители се събират в Созопол за няколко дни в началото на септември, за да разнообразят вашите разходки и да добавят още една важна дата в културния календар за годината. Не е пресилено да се каже, че фестивалът се е превърнал в едно от най-важните български културни събития.

Природа

Лазурно море, чудесни плажове, мек климат и красиви къщи от периода на Българското Възраждане. Стар и нов град, лукс и чаровна автентичност ви очакват тук. Разположен 34 км южно от Бургас на тесен скалист полуостров, Созопол е едно от първите селища по Българското Черноморие. Заради благоприятните прородни дадености на района, гърците го населяват и създават елинската колония Аполония Понтика, на името на един от най-уважаваните гръцки богове. Централния плаж на Созопол предлага фин пясък и кристално чисто море. Харманите, вторият плаж на Созопол, разположен в новата част на града, притежава дълга плажна ивица и спокойна атмосфера. В случай, че предпочитате и търсите още по-спокойно място за отдих, не пропускайте да прекарате ден-два на Златна Рибка, Каваците, Дюни и Аркутино.

Забележителности и музеи

• Архитектурен и археологически резерват Старинен Созопол
• Южна крепостна стена
• Манастир "Св. Йоан Кръстител"
• Археолобически музей
• Картинна галерия
• Църкитве "Св. Зосим" и "Св. Богородица"
• Остров Св. Иван


Упътване до Созопол
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Созопол
Снимки от Созопол
Снимка 1 от Созопол Снимка 2 от Созопол Снимка 3 от Созопол Снимка 4 от Созопол Снимка 5 от Созопол

Предложения за настаняване в Созопол
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Созопол.
Снимка Панорама Бей
Панорама Бей
Созопол, Цени от 216 лв.
Снимка Блу Ориндж
Блу Ориндж
Созопол, Цени от 264 лв.
Снимка Селена Бийч
Селена Бийч
Созопол, Цени от 129 лв.