Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Созопол

Прочетете повече за Созопол и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Созопол Созопол е очарователен и модерен морски курорт, чудесен за почивка в България. Древна история, която е оставила отпечатъка си, комбинирана с удобствата на популярно кътче за отдих характеризира морския курорт Созопол. Той е един от най-бързо развиващите се курорти, който едновременно с това е запазил автентичния си вид и спокойна атмосфера. Созопол е един от най-завършените морски курорти в България, тъй като е уникалнa смесица от древност и съвременност. Архитектурата на курорта умело осигурява плавен прилив от Стария към Новия град. Разкош и изящество привличат много туристи от целия свят към Созопол-отличен избор за една вълнуваща лятна почивка в България. Десетките ресторантчета, разположени на морския бряг, кафенета в Старата част на Созопол и шумни дискотеки в Новия град удовлетворяват и най-изтънчения вкус. Китни ресторантчета, предлагащи морски деликатеси, са разположени близо до величествените стръмни Созополски скали. Височината предлага чудесни гледки към трите острова - Св. Иван, Св. Петър и Св. Кирил. Магазинчета изкушават туриста с автентични български произведения на изкуството, плетива, бродерии, портрети и симпатични макетчета на чаровния Созопол. Безспорно Новата част на Созопол е доста осъвременена и ето защо по-младите туристи я предпочитат-луксозни хотели, оборудвани с всичко нужно за пълноценна почивка и множество плажни барове и дискотеки, осигуряващи нощни забавления.

Днес Созопол е голям курорт по Българското южно крайбрежие, който е магнит за летуващите, поради своето особено очарование, девствени плажове, спокойствие, разнообразие от възможности за забавления, и не на последно място на романтичната атмосфера, която само Стария град на Созопол могат да създадат. Созопол е известен сред туристите не само с чудните си плажове, но и богат културен живот. Созопол е домакин на Арт Фестивал, Аполония, който привлича с разнообразната си програма хиляди туристи всяко лято. Талантливи изпълнители се събират в Созопол за няколко дни в началото на септември, за да разнообразят вашите разходки и да добавят още една важна дата в културния календар за годината. Не е пресилено да се каже, че фестивалът се е превърнал в едно от най-важните български културни събития.

Природа

Лазурно море, чудесни плажове, мек климат и красиви къщи от периода на Българското Възраждане. Стар и нов град, лукс и чаровна автентичност ви очакват тук. Разположен 34 км южно от Бургас на тесен скалист полуостров, Созопол е едно от първите селища по Българското Черноморие. Заради благоприятните прородни дадености на района, гърците го населяват и създават елинската колония Аполония Понтика, на името на един от най-уважаваните гръцки богове. Централния плаж на Созопол предлага фин пясък и кристално чисто море. Харманите, вторият плаж на Созопол, разположен в новата част на града, притежава дълга плажна ивица и спокойна атмосфера. В случай, че предпочитате и търсите още по-спокойно място за отдих, не пропускайте да прекарате ден-два на Златна Рибка, Каваците, Дюни и Аркутино.

Забележителности и музеи

• Архитектурен и археологически резерват Старинен Созопол
• Южна крепостна стена
• Манастир "Св. Йоан Кръстител"
• Археолобически музей
• Картинна галерия
• Църкитве "Св. Зосим" и "Св. Богородица"
• Остров Св. Иван


Упътване до Созопол
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Созопол
Снимки от Созопол
Снимка 1 от Созопол Снимка 2 от Созопол Снимка 3 от Созопол Снимка 4 от Созопол Снимка 5 от Созопол

Предложения за настаняване в Созопол
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Созопол.
Снимка Лагуна Бийч
Лагуна Бийч
Созопол, Цени от 131 лв.
Снимка Хотел Аполис
Хотел Аполис
Созопол, Цени от 45 лв.
Снимка Корал
Корал
Созопол, Цени от 143 лв.
Снимка Панорама Бей
Панорама Бей
Созопол, Цени от 285 лв.
Снимка Селена Бийч
Селена Бийч
Созопол, Цени от 51 лв.