Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.
Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Изпрати запитване за настаняване в Деспот Слав

Попълнете своите данни и изпратете запитването си. Ще ви върнем крайната цена и заетостта за вашия престой.

Деспот Слав
Деспот Слав
Автентична обстановка и съвременни удобства
Хотел  Деспот Слав  отваря врати за пръв път през 2000 година. Наречен е на Деспот Слав, владетел управлявал през 13ти век независимото си югозападно българско княжество с главен град Мелник. По времето на деспота, градът се радвал на небивал разцвет на изкуства и занаяти - стенопис, дърворезба, златарство, ковачество, зидарство и др., а също и на свободна търговия с Дубровник и други високоразвити културни и търговски средища. През 14те века на своето съществуване най-малкият град в България, Мелник, е съхранил многобройни паметници на културата от времето на траки, римляни, византийци и османци.

Построен изцяло в традициите на типичните стари мелнишки къщи - с каменни основи и стени, врати от дърво, прозорци от цветно стъкло, мебели от ковано желязо и стъкло в ретро стил, хотелът притежава предимствата на съвременната цивилизация.

Комплексът има на разположение механа с 60 места и лоби бар с 30 места. Съвременно обзаведената кухня на ресторанта предлага оригинални ястия както от световната кухня, така и специалитети от старата българска кухня, подчинени на традициите в приготвянето на блюдата.
Данни за връзка
Име и фамилия: *
E-mail: *

Ако вече сте използвали нашите услуги, моля, по възможност използвайте същия имейл адрес, за да се възползвате от евентуалните предимства за лоялни клиенти, които предлагаме.
Телефон за контакт: *

Номер, на който е удобно да Ви потърсим при нужда.
Брой нощувки
Дата на настаняване: *
Дата на напускане: *
Общо брой нощувки:
0 нощувки
Желани помещения
Двойна стая бр.
Единична стая бр.
Тройна стая бр.
Информация за настаняване
Брой възрастни: *
гост/и
Деца: *
гост/и
Деца над 12 години (включително) се настаняват като възрастни.
Моля, попълнете задължително възрастта на децата.
Допълнителна информация
Код за отстъпка:
Моля, въведете вашия код за отстъпка, ако притежавате такъв.
Забележки към резервацията:
Как ни намерихте?
Предпочитан метод за плащане:

Няма да изискаме плащане от Ваша страна, преди да получите крайна ценова оферта и да потвърдите резервацията си. Повече информация за процедурата по запитване и заплащане на нашите услуги можете да прочетете тук.

Изпрати запитването
Не носим отговорност за грешно подадена информация, описание, цени, снимки и др. от страна на Деспот Слав. Крайните условия ще научите, след осъществен контакт от наша страна с Деспот Слав. Вашата лична информация няма да бъде споделяна с трети лица! Данните ще бъдат използвани, за да ви предоставим най-точната и подходяща за Вас оферта, както и да получавате информация за актуални оферти и промоции. След като изпратите заявката си, наш служител ще се свърже с Вас по телефон или e-mail.
Снимки от Деспот Слав
Местоположение на Деспот Слав
Мелник, Благоевград
ул. Мелник 58
Информация за Мелник
Мелник се намира на около 180 км южно от София и на 23 км от Сандански в югозападното подножие на Пирин. Това е най- малкият град в България, но е толкова привлекателен, че често броят на туристите и посетителите на ден надхвърля този на 230- те му жители. Мелник е известен със старинните къщи с богата архитектура, легендарна история, невероятна природа, причудливи скални образувания и гъсти, ароматни вина. Самият Уинстън Чърчил е поръчвал по 500 литра годишно от прословутото мелнишко вино. Градът е обявен за културно-исторически резерват и град-музей. Климатът в Мелник е благоприятен за лечение на белодробни, бъбречни и ревматични заболявания. Домакин е на международни фолклорни фестивали.

Създаден е още през Античността, но най-бурна е историята му през Средновековието. Градът е бил столица на обявилия се за независим владетел деспот Алекси Слав, с чиито дарения през 1220 г. е изграден Роженският манастир. През 17-18-ти век производството на тютюн и силното мелнишко ви...
Виж повече