Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.
Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Изпрати запитване за настаняване в Деспот Слав

Попълнете своите данни и изпратете запитването си. Ще ви върнем крайната цена и заетостта за вашия престой.

Деспот Слав
Деспот Слав
Автентична обстановка и съвременни удобства
Хотел  Деспот Слав  отваря врати за пръв път през 2000 година. Наречен е на Деспот Слав, владетел управлявал през 13ти век независимото си югозападно българско княжество с главен град Мелник. По времето на деспота, градът се радвал на небивал разцвет на изкуства и занаяти - стенопис, дърворезба, златарство, ковачество, зидарство и др., а също и на свободна търговия с Дубровник и други високоразвити културни и търговски средища. През 14те века на своето съществуване най-малкият град в България, Мелник, е съхранил многобройни паметници на културата от времето на траки, римляни, византийци и османци.

Построен изцяло в традициите на типичните стари мелнишки къщи - с каменни основи и стени, врати от дърво, прозорци от цветно стъкло, мебели от ковано желязо и стъкло в ретро стил, хотелът притежава предимствата на съвременната цивилизация.

Комплексът има на разположение механа с 60 места и лоби бар с 30 места. Съвременно обзаведената кухня на ресторанта предлага оригинални ястия както от световната кухня, така и специалитети от старата българска кухня, подчинени на традициите в приготвянето на блюдата.
Данни за връзка
Име и фамилия: *
E-mail: *

Ако вече сте използвали нашите услуги, моля, по възможност използвайте същия имейл адрес, за да се възползвате от евентуалните предимства за лоялни клиенти, които предлагаме.
Телефон за контакт: *

Номер, на който е удобно да Ви потърсим при нужда.
Брой нощувки
Дата на настаняване: *
Дата на напускане: *
Общо брой нощувки:
0 нощувки
Желани помещения
Двойна стая бр.
Единична стая бр.
Тройна стая бр.
Информация за настаняване
Брой възрастни: *
гост/и
Деца: *
гост/и
Деца над 12 години (включително) се настаняват като възрастни.
Моля, попълнете задължително възрастта на децата.
Допълнителна информация
Код за отстъпка:
Моля, въведете вашия код за отстъпка, ако притежавате такъв.
Забележки към резервацията:
Как ни намерихте?
Предпочитан метод за плащане:

Няма да изискаме плащане от Ваша страна, преди да получите крайна ценова оферта и да потвърдите резервацията си. Повече информация за процедурата по запитване и заплащане на нашите услуги можете да прочетете тук.

Изпрати запитването
Не носим отговорност за грешно подадена информация, описание, цени, снимки и др. от страна на Деспот Слав. Крайните условия ще научите, след осъществен контакт от наша страна с Деспот Слав. Вашата лична информация няма да бъде споделяна с трети лица! Данните ще бъдат използвани, за да ви предоставим най-точната и подходяща за Вас оферта, както и да получавате информация за актуални оферти и промоции. След като изпратите заявката си, наш служител ще се свърже с Вас по телефон или e-mail.


Моля, препишете кода от картинката
Изпрати запитване
Снимки от Деспот Слав
Местоположение на Деспот Слав
Мелник, Благоевград
ул. Мелник 58
Информация за Мелник
Мелник се намира на около 180 км южно от София и на 23 км от Сандански в югозападното подножие на Пирин. Това е най- малкият град в България, но е толкова привлекателен, че често броят на туристите и посетителите на ден надхвърля този на 230- те му жители. Мелник е известен със старинните къщи с богата архитектура, легендарна история, невероятна природа, причудливи скални образувания и гъсти, ароматни вина. Самият Уинстън Чърчил е поръчвал по 500 литра годишно от прословутото мелнишко вино. Градът е обявен за културно-исторически резерват и град-музей. Климатът в Мелник е благоприятен за лечение на белодробни, бъбречни и ревматични заболявания. Домакин е на международни фолклорни фестивали.

Създаден е още през Античността, но най-бурна е историята му през Средновековието. Градът е бил столица на обявилия се за независим владетел деспот Алекси Слав, с чиито дарения през 1220 г. е изграден Роженският манастир. През 17-18-ти век производството на тютюн и силното мелнишко ви...
Виж повече