Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Девин

Прочетете повече за Девин и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Девин Девин е град в Южна България, област Смолян и е административен център на община Девин. Намира се на 220 км от София, на 40 км от Смолян и на 30 км от ски курорт Пампорово.

Забележителности

Благоприятното географско положение на Девинския район от най–дълбока древност е било притегателен център за хората, което се потвърждава от многобройните археологически находки и откритите исторически паметници по време на проучванията и извършените разкопки в пределите на града и района. Всеки желаещ може да се запознае с тях отблизо:
• Крепостта "Калето"
• Архитектурен паметник "Кемеровият мост"
• Музейна сбирка на Историческия музей

Природа

Един от най-известните феномени на този район е Триградско ждрело. Там се намира пропастната пещера Дяволско гърло. Водите на р.Триградска навлизат с грохот в пещерата, където образуват 12 подземни водопада, най-големият от които е с височина 42 метра /един от най-високите в Европа/, и се появяват отново след 530 метра като буен карстов извор. Според една легенда това е мястото, където митичния певец Орфей слязъл в подземното царство да търси своята любима Евридика. Местните жители разказват че, нищо което е влязло в подземния и лабиринт, не излиза от нея.
В близост до града се намират още Ягодинската пещера, природните феномени Чудните мостове, Орфеевите скали, Буйновското ждрело.

СПА

Девин е известен с минералните си извори, които имат доказани лечебни свойства при редица заболявания. Не случайно е една от най-предпочитаните СПА дестинации в България. На територията на града извират:
• Находище “Беденски бани“ - разположено на 12 км. от гр.Девин, с температура 73– 76 С.
• Находище “Девин” - разположено в гр. Девин, с температура 37 – 45 С.
• Находище “Михалково” е с дебит на находището 2,8 л/с. Водата извира с температура 16-26С. (тя е най-силно газираната вода в страната)

Девин е предпочитано място за почивка през четирите сезона на годината.
Всеки би могъл да опита от чистите и натурални специалитети като качамак, родопски клин, пататник, смилянски фасул и балканска пъстърва.


Упътване до Девин
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Девин
Снимки от Девин
Снимка 1 от Девин Снимка 2 от Девин Снимка 3 от Девин Снимка 4 от Девин Снимка 5 от Девин Снимка 6 от Девин

Предложения за настаняване в Девин
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Девин.
Снимка СПА хотел Девин
СПА хотел Девин
Девин, Цени от 80 лв.
Снимка СПА Хотел Орфей
СПА Хотел Орфей
Девин, Цени от 156 лв.