Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Пампорово

Прочетете повече за Пампорово и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Пампорово Пампорово е ски курорт, разположен във вътрешността на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка. Намира се на около 230 км от София, 85 км от Пловдив, 15 км от Смолян и на 10 км от Чепеларе.

Климатът в района на Пампорово се отличава с мека зима, в която има над 100 слънчеви дни. Курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България!

Основният туристически поток е през зимните месеци, тъй като курортът предлага добре поддържани ски- писти с различна степен на трудност: от зелени (подходящи за начинаещи скиори) до черни – истинско предизвикателство за професионалистите. Общата им дължина е 37 км. Почти всички ски-писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1926 м до 1400 м. Туристическият сезон започва през месец декември и продължава почти до края на април.
На територията на комплекса се намира и Fun Park- Пампорово. В момента в парка са изградени разнообразни уреди и скокове, като в долната му част е и единствения Half Pipe в Югоизточна Европа, който в момента е с 3,8м височина на стените и дължина от 112м.

Връх Снежанка e част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз (печатът се поставя в хижа “Студенец”). На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед.


Упътване до Пампорово
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Пампорово
Снимки от Пампорово
Снимка 1 от Пампорово Снимка 2 от Пампорово Снимка 3 от Пампорово Снимка 4 от Пампорово Снимка 5 от Пампорово Снимка 6 от Пампорово Снимка 7 от Пампорово

Предложения за настаняване в Пампорово
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Пампорово.
Снимка Орловец
Орловец
Пампорово, Цени от 75 лв.