Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Рибарица

Прочетете повече за Рибарица и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Рибарица Село Рибарица се намира в старопланински район, в подножието на Стара планина в Тетевенския балкан, на 12 км от град Тетевен, 74 км югозападно от Ловеч и 138 км североизточно от столицата София. Селото е разположено на двата бряга на река Бели Вит.

В района на Рибарица се намират Природен резерват „Царичина“ и Кървавото кладенче - на три километра от централния път на Рибарица по протежението на река Костина, се намира кладенчето, в което е измита отсечената от турците глава на Георги Бенковски.
Всяка година на 25 май в местността “Костина” се провежда тържество в памет великия български революционер. Честването вкючва зрелищна възстановка на трагичното събитие. Всяка година, актьори пресъздават сцената на убийството на Бенковски и залавянето на другарите му. Особено интересно е скачането на Захари Стоянов в ледените води на реката. Той единствен успява да се измъкне от засадата. По чудо остава невредим и се насочва към Троян. Няколко денонощия, мокър, гладен и изтощен до смърт се лута из горите край селото. Помага му само овчаря Иванчо, за което по-късно губи живота си. Неговите потомци живеят в Рибарица и днес. Захари Стоянов е заловен и арестуван край Троянските колиби.


Упътване до Рибарица
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Рибарица
Снимки от Рибарица
Снимка 1 от Рибарица Снимка 2 от Рибарица Снимка 3 от Рибарица Снимка 4 от Рибарица Снимка 5 от Рибарица

Предложения за настаняване в Рибарица
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Рибарица.
Разгледайте и други наши предложения за настаняване извън региона на Рибарица.
Снимка Кабеи
Кабеи
Усойка, Цени от 327 лв.
Снимка Брийз Бийч
Брийз Бийч
Слънчев бряг, Цени от 129 лв.