Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Рибарица

Прочетете повече за Рибарица и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Рибарица Село Рибарица се намира в старопланински район, в подножието на Стара планина в Тетевенския балкан, на 12 км от град Тетевен, 74 км югозападно от Ловеч и 138 км североизточно от столицата София. Селото е разположено на двата бряга на река Бели Вит.

В района на Рибарица се намират Природен резерват „Царичина“ и Кървавото кладенче - на три километра от централния път на Рибарица по протежението на река Костина, се намира кладенчето, в което е измита отсечената от турците глава на Георги Бенковски.
Всяка година на 25 май в местността “Костина” се провежда тържество в памет великия български революционер. Честването вкючва зрелищна възстановка на трагичното събитие. Всяка година, актьори пресъздават сцената на убийството на Бенковски и залавянето на другарите му. Особено интересно е скачането на Захари Стоянов в ледените води на реката. Той единствен успява да се измъкне от засадата. По чудо остава невредим и се насочва към Троян. Няколко денонощия, мокър, гладен и изтощен до смърт се лута из горите край селото. Помага му само овчаря Иванчо, за което по-късно губи живота си. Неговите потомци живеят в Рибарица и днес. Захари Стоянов е заловен и арестуван край Троянските колиби.


Упътване до Рибарица
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Рибарица
Снимки от Рибарица
Снимка 1 от Рибарица Снимка 2 от Рибарица Снимка 3 от Рибарица Снимка 4 от Рибарица Снимка 5 от Рибарица

Предложения за настаняване в Рибарица
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Рибарица.
Разгледайте и други наши предложения за настаняване извън региона на Рибарица.
Снимка Сънсет Бийч
Сънсет Бийч
Лозенец, Цени от 156 лв.
Снимка Авалон
Авалон
Слънчев бряг, Цени от 285 лв.
Снимка Виа Траяна
Виа Траяна
Беклемето, Цени от 58 лв.