Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Смолян

Прочетете повече за Смолян и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Смолян Смолян е разположен в Южна България. Намира се на 250 км от София, на 103 км от Пловдив и само на 19 км от Пампорово.
Живописните Средни Родопи предлагат отлични условия за туризъм. Разнообразният релеф – високи върхове, заобиколени от китни поляни и вековни иглолистни и широколистни гори, дълги ридове, прорязани от туристически пътеки, реки и бързеи с кристално чиста и студена вода, небесно сини езера, величествени скални фигури и откоси са навсякъде из това кътче на България.
Най-големия планетариум в България отваря врати за първи път на 6 септември 1975 година. “Сърцето” на Планетариума е кръглата звездна зала с диаметър 12.5м и 150 места. В центъра и е разположен основният проектор – планетариум за космически полети (RFP), произведен в обединените заводи Карл Цайс в Йена, Германия, който създава изкуствено звездно небе, точно копие на истинското.

Забележителности

• Регионален исторически музей “Стою Шишков”- Смолян
• Мемориална музейна сбирка “Ласло Наги” - Смолян
• Общоисторическа музейна сбирка с картинна галерия - с. Момчиловци
• Етнографска музейна сбирка - с. Широка лъка (обявено за архитектурен и фолклорен резерват)
• Мемориална къща музей “Проф. д-р Константин Чилов” - с. Славейно
• В района на Смолян се намират природните забележителности Буйновското и Триградско ждрело, Ягодинска пещера, пропастната пещера Дяволско гърло, Смолянските езера, Каньонът на водопадите, Дяволският мост, Момчилова крепост и редица интересни скални феномени като Скала Невястата, Чудните мостове, и др.
• Националната Астрономическа Обсерватория се намира на вр. Рожен, на около 15 км от град Смолян. Това е най-голямата астрономическа обсерватория в Югоизточна Европа и на Балканския полуостров.


Упътване до Смолян
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Смолян
Снимки от Смолян
Снимка 1 от Смолян Снимка 2 от Смолян Снимка 3 от Смолян Снимка 4 от Смолян Снимка 5 от Смолян Снимка 6 от Смолян Снимка 7 от Смолян

Предложения за настаняване в Смолян
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Смолян.
Разгледайте и други наши предложения за настаняване извън региона на Смолян.
Снимка Скалите
Скалите
Белоградчик, Цени от 96 лв.
Снимка Боряна
Боряна
Албена, Цени от 102 лв.