Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.

Информация за Смолян

Прочетете повече за Смолян и вижте къде можете да отседнете там..

Снимка от Смолян Смолян е разположен в Южна България. Намира се на 250 км от София, на 103 км от Пловдив и само на 19 км от Пампорово.
Живописните Средни Родопи предлагат отлични условия за туризъм. Разнообразният релеф – високи върхове, заобиколени от китни поляни и вековни иглолистни и широколистни гори, дълги ридове, прорязани от туристически пътеки, реки и бързеи с кристално чиста и студена вода, небесно сини езера, величествени скални фигури и откоси са навсякъде из това кътче на България.
Най-големия планетариум в България отваря врати за първи път на 6 септември 1975 година. “Сърцето” на Планетариума е кръглата звездна зала с диаметър 12.5м и 150 места. В центъра и е разположен основният проектор – планетариум за космически полети (RFP), произведен в обединените заводи Карл Цайс в Йена, Германия, който създава изкуствено звездно небе, точно копие на истинското.

Забележителности

• Регионален исторически музей “Стою Шишков”- Смолян
• Мемориална музейна сбирка “Ласло Наги” - Смолян
• Общоисторическа музейна сбирка с картинна галерия - с. Момчиловци
• Етнографска музейна сбирка - с. Широка лъка (обявено за архитектурен и фолклорен резерват)
• Мемориална къща музей “Проф. д-р Константин Чилов” - с. Славейно
• В района на Смолян се намират природните забележителности Буйновското и Триградско ждрело, Ягодинска пещера, пропастната пещера Дяволско гърло, Смолянските езера, Каньонът на водопадите, Дяволският мост, Момчилова крепост и редица интересни скални феномени като Скала Невястата, Чудните мостове, и др.
• Националната Астрономическа Обсерватория се намира на вр. Рожен, на около 15 км от град Смолян. Това е най-голямата астрономическа обсерватория в Югоизточна Европа и на Балканския полуостров.


Упътване до Смолян
Начална точка:
Изтегли упътване!
Упътване до Смолян
Снимки от Смолян
Снимка 1 от Смолян Снимка 2 от Смолян Снимка 3 от Смолян Снимка 4 от Смолян Снимка 5 от Смолян Снимка 6 от Смолян Снимка 7 от Смолян

Предложения за настаняване в Смолян
Разгледайте нашите най-често посещавани хотели в Смолян.
Разгледайте и други наши предложения за настаняване извън региона на Смолян.
Снимка Мирамар Каваци
Мирамар Каваци
Созопол, Цени от 198 лв.
Снимка Ескада бийч
Ескада бийч
Ахтопол, Цени от 96 лв.
Снимка Саут Бийч
Саут Бийч
Царево, Цени от 112 лв.