Търсачка
Какво и къде търсиш?
Удобства и развлечения

Последно посетени хотели: Все още не сте разгледали никой от нашите хотели.
Александър Долапчиев
10 Юли 2013
Няма коментари

17 неща, които да вземем на летен фестивал

Как да се бъдем подготвени за неприятни фалове

Лятото е в разгара си, а цяла Европа "кипи" от музикални фестивали и хиляди екзалтирани фенове.


Bestfest в Букурещ тъкмо приключи, а след дни започва Exit в Нови Сад. Sziget на остров Буда в Будапеща предстои, а преди него ще се насладим за 6-ти път на родния ни Spirit of Burgas. Фестивалът на бургаския плаж е едно страхотно изживяване и определено вече има твърда фенска маса. Но всеки, който посещава няколкодневни музикални ивенти, знае, че освен всички забавления понякога могат да се случат и непредвидени "аварии", които да ни развалят настроението. Най-добре да сме подготвени и една малка фестивална раница може да ни спаси от доста неприятни ситуации.

Да не забравяме:

1. Влажни и сухи кърпички - първите са за основна хигиена и разхлаждане, вторите за всичко останало.
2. Дъждобран - независимо от прогнозата, малък дъждобран за левче ще ви бъде от полза.
3. Дъвки - не е лошо след 2-3 бири да не миришем все едно пием от сутринта.
4. Слънцезащитен крем- за разлика от концертите, които приключват за няколко часа,  фестивалната програма почва доста рано, когато слънцето доволно си припича.
5. Очила и шапка - както и за да ни предпазят от горепосоченото слънце, така и за да ни помогнат да заспим без да ни пречат светлините от сцените през нощта. Ако ни се наложи, разбира се.
6. Репелент срещу комари - не е особено лицеприятен танцът на нахапания меломан, когато танцувайки си пляскаш голите крака, ръце и лице, за да прогониш гадинките, които (доказан факт) се кефят дори повече от теб на любимите ти групи и в най-екзалтираните моменти стават най-удароустойчиви
7. Лепенки за рани - или кецовете ни ще са неудобни, или сандалите ще ни направят пришки, а не дай Боже, ако нацелим нещо остричко в тревата
8. Допълнителна тениска - лято, пот и много хора на едно място. Мисля, че отговорът е ясен.
9. Презервативи - ако сте с жена си може би нямате нужда, но пък винаги може да изскочи закъсал приятел, на който да помогнете в "смъртна" нужда.
10. Капачка за мин. вода - това се отнася за почти всички български концерти и фестивали. След първия ще разберете защо.
11. Ако пушите цигари и запалка - заредете се добре и с двете, защото всеки пушач знае колко е неприятно да остане без цигари преди основната група, а вечерта тепърва престои. Ако не пушите - само запалка - винаги може да има някой приятен човек, на който да дадем огънче.
13. Челник/ малък фенер - доста добра опция е предвид по-тъмните места на някои от фестивалите.
14. Хапчета за глава/разтройство/алергии и други, от които бихме имали нужда. Не, че имам нещо против химическите тоалетни, новВторите като, че ли са най-важни
15. Блуза с дълъг ръкав - лято, лято, колко да е лято след двучасово скачане на любима банда или dj  в 2 през нощта изведнъж разбираме, колко хладно е станало.
16. Постелка за лягане/сядане - удобно, бързо и лесно.
17. Сигурно място за пари и документи - нямаме нужда от неприятни изненади. Сложете ценностите си на място, от което няма да изпаднат след като сме подскочили два три пъти от радост.

И най-вече не забравяйте вашата лична карта, билет, пари и добро настроение. Фестивалната атмосфера ще ви даде музикалната доза адреналин, от която имате нужда.


Галерия със снимки
Силния line up на Spirit of Burgas тази година.Glastonbury е най-големия фестивал в Европа.Elevation 2012
Коментари на клиенти и консултанти на Apartments Bulgaria:
Все още никой не е коментирал тук.
Добави своя коментар:
Вашето име и фамилия:
Вашият e-mail:
Вашият коментар:
Добави снимки към този коментар
Изпрати С публикуването на вашия първи коментар ще ви бъде създаден и акаунт в Apartments Bulgaria. На посочения e-mail ще получите вашето потребителско име и парола.

Добре дошли в официалния блог на Apartments Bulgaria.
Тук споделяме нашите идеи, мисли и мнения по интересни и вълнуващи въпроси.

Категории:
Начало Вкусно по Света Празници и обичаи Интересно и любопитно 7 причини да посетиш... Луди глави / Екстремно 100 Национални обекта Полезни съвети
Популярно:
Конкурс за най-хубава зимна снимка във ФБ страницата ни! За тоците и жичките, щепселите и волтажите по света (част 1) Изоставени места (част 1) Априлци - в подножието на величествения връх Ботев Странните имена на селищата ни
Последни коментари:
Bojana Rainova Bojana: V gabrovsko ima i drugi prichudlivi imena na sela- Chervena lokva,Gornova mogila...17 Ноември 2016
Ивайло Петров Ивайло: В свищовско има село Мъртвица!!!...06 Ноември 2016
Момчилов Момчилов: Село Баница...11 Септември 2014
Последни оценки:
Ралица Димова Ралица постави оценка ЛошМурите Клуб Хотел • 19 Октомври 2023
Гергана Атанасова Гергана постави оценка ЛошСемеен хотел Елвира • 01 Септември 2023
HJ HJ постави оценка ЛошСерена Резиденс • 14 Април 2023
OA OA постави оценка ЛошСерена Резиденс • 29 Ноември 2022
Галина Валачева Галина постави оценка ДобърСерена Резиденс • 09 Август 2022
Христина Бежанска Христина постави оценка ЛошСПА Хотел Орфей • 24 Юли 2021